Blog

Dovolenkový smalltalk

Napísané 8. Aug.

Neviem, či to registrujete, ale každé ročné obdobie má svoju vlastnú smalltalkovú tému.

Teraz sme v období, ktoré sa začína niekedy na prelome mája a júna. Je to zhruba dva dni po tom, čo ste si vyzuli zimné čižmy, ale zároveň to už vyzerá vonku na regulérne leto a už to ide:

„Ako dovolenka, už ste boli? Idete? Kam? Kedy? Na koľko? A hlavne… za koľko?“

A toto si dáme za deň aj niekoľkokrát!

Zo sledovania okolia prichádzajú nie len otázky ale aj podnety. Známa mi minule napísala, že sa môžeme stretnúť medzi jej dovolenkou v Chorvátsku a v Toskánsku, že si to musí tak dávkovať, aby jej vždy blikalo nejaké svetlo na konci tunela.. To moje po prečítaní a konfrontácii s kalendárikom zablikalo a nadobro zhaslo :)

Ale späť ku smalltalkom. Máme tam slovo SMALL, takže je jasné, že príliš do hĺbky v dovolenkových debatách ísť nemôžeme. Veď koľko vetných konštrukcií sa už zmestí do takého rozhovoru vo výťahu, pred stánok PNS alebo pred pokladňu?

Ako prežiť dovolenkový smalltalk, keď je dovolenka už v nedohľadne a celé telo sa vám nejako farebne zladilo s bielym pásikom spod plávok?

Moja rada je, povedzte niečo absurdné, čo všetkým vyrazí dych…napríklad, že tento rok ste žiadnu dovolenku nemali, nebudete mať a dopredu ste už zrušili aj Vianoce…

Zatiaľ vám teta z PNS-ky vydá a vy ste opäť voľný :)

 A ešte niekoľko všeobecných rád na záver:

Necestujte v najbližších dňoch MHD, dôvody sú snáď všetkým jasné…V rámci zachovania duševnej integrity siahnite po práci po ľahšej literatúre   a mienkotvorné denníky, v ktorých aj prelúskanie perexom trvá ako cesta z Ružinova do Karlovky, nechajte na obdobie, kedy sa v smalltalkoch začnú objavovať vianočné nákupy…Na čas odložte aj metódu GTD…David Allen ju tiež nenapísal v 39 stupňoch v kancelárii bez klímy :)

Zora