Blog

Perfect moment

Napísané 28. Aug.

Odkedy sme spustili novú verziu webu, chystám sa prispieť do sekcie agentúrneho blogu. Keďže sa mi však mozog čiastočne rozpustil v materskom mlieku, bolo pre mňa tažké nájsť ho v téme, ktorá by bola zverejnenia hodná aj inde ako len na portáli modrykonik.
Posledné prázdninové týdžne som však trávila čas od času aj v agentúre a na porade sme si povedali, že v rámci dovolenkových úloh by každý z nás mohol napísať príspevok na blog. Niečo z prázdninovej nálady, zážitky z dovoleniek a tak. Áno, to je priestor pre mňa, rýchlo ho musím využiť, kým nezačne školský rok, nech som ešte v téme dovolenka. Tam teraz som, aj keď tá moja, nie je ohraničená prázdninami, pretože je materská:o).
Nebojte sa, nechystám sa písať o prebaľovaní, uspávaní a kojení (aj keď špeciálne v tom poslednom som ozaj dobrá:o).
Mojim príspevkom sa pokúsim podeliť o svoju dobrú náladu, pozitívne nastavenie a spokojnosť, ktorú v súčasnosti prežívam. Užívam si naplno toto obdobie ako nikdy predtým. Vychutnávam si chvíle s rodinou, s priateľmi, užívam si slnkom zaliate mesto. Aj by som napísala, že športujem, ale to by mi asi nikto, kto ma pozná, neuveril. Na počudovanie aj v tomto smere mám maximálne pokroky, konečne sa totiž venujem zdokonaleniu svojej golfovej hry.
A keď spomínam golf, mám jedného dobrého známeho, ktorý je natoľko fascinovaný golfom, že už asi neexistuje nič, čo by v jeho živote nemalo s golfom súvis. Všetkým našim spoločným známym s tým už ide na nervy, ale ja to mám rada, je to strašne zábavné. Nedávno ku golfovému švihu prirovnal už aj manželský život:o). Povedal, že „s manželstvom je to ako s golfovým švihom, musíš sa o neho starať a pracovať na ňom!“:o) Každý piatok poobede keď skončí v svojej ordinácii, vezme rodinu a šup ho na víkend do najlepšieho slovenského golfového resortu, ako on sám s úsmevom hovorí, vypiť si ten kalich do dna. Myslí tým samozrejme, že si idú užiť tri dni opojenia na golfovom ihrisku.
A to je na tom jeho štýle úžasné, jeho spokojnosť a nadšenie z toho plynúce.
Neviem prečo a ako, ale páči sa mi, že aj ja si dokážem veci užívať, hoci sú to len maličkosti a zdanlivo bežné každodenné veci. Nebolo to vždy tak, a preto dúfam, že mi to čo najdlhšie vydrží. Teda, že mi čo najdlhšie vydrží ten pocit pozitívneho vnímania, lebo aj keď sa to zdá jednoduché, často krát práve kvôli tomu, že vidíme veci negatívne, nás to robí nespokojnými.
Hovorí o tom aj múdrosť na plagáte, ktorý si priniesla Aja z Kodane, mojim voľným prekladom niečo ako: nečakaj na perfektný okamžik, ale vezmi ho a sprav si ho perfektný!
Alebo ako by povedal môj golfom posadnutý známy, odhadujem, že by to mohlo znieť takto: je to ako ísť si zahrať golf, lepšie je zahrať hocikde ako si nezahrať:o)
Toto je môj skromný dovolenkový odkaz pre všetkých, ktorí si leto užili, alebo stále užívajú a hlavne pre tých, ktorí si ho z akéhokoľvek dôvodu neužili, nech sa nakopnete do dobrej nálady, babie leto určite príde.
Ka

Dufam, ze aspon niekoho potesi tato stara vecicka.